El color de les dents ve determinat genèticament. Amb el pas dels anys, els hàbits alimentaris (cafè, …), hàbits tòxics (tabac, alcohol,…), l' ús de determinats medicaments (tetraciclines…), etc. , poden enfosquir el color natural de les nostres dents.
El terme blanqueig s'utilitza per a designar les diferents tècniques consistents en l'aplicació de diferents productes químics sobre la superfície o en l'interior de la dent.
Existeixen diferents tipus de blanqueig:
1. El blanqueig en la clínica: És el mes ràpid de tots dos, però és el més incomode per al pacient. Consisteix en una o dues sessions d'aproximadament una hora i mitja de durada. En aquest període de temps es comença realitzant una neteja dental i després es col·loca un gel blanquejador (peròxid d’hidrogen activat mitjançant calor o llum.).
2. Ambulatori: (aquell que el pacient realitza a sa casa sota la supervisió de l’odontòleg) .
En una primera visita es realitza una revisió de l´estat bucodental del pacient. Es realitzen unes rèpliques de la boca , a partir de les quals es confeccionaran uns motlles de plàstic transparents, que s'adaptaran a les dents i albergaran el gel blanquejador. Una vegada fets els motlles el blanquejament es realitza en dues fases, una fase en la clínica i una altra a casa:
1ªFASE
En aquesta primera sessió es realitza un poliment de la superfície de les dents per eliminar impureses.
2ª FASE
El mateix dia se li lliura al pacient el motlle de plàstic i una xeringa de gel de peròxid de carbamida (16%). A partir d'aquest moment el tractament continua a casa. El pacient ha d'aplicar el gel en el motlle i col·locar-se aquest últim en les dents. Es recomana portar-ho unes 2 hores al dia durant 4 setmanes. Durant el tractament es revisa setmanalment l'estat de les genives i el color de les dents.
Al final es realitza una topificació amb fluor.
No hay comentarios:
Publicar un comentario